Inspirasjon: Våg å gå din egen vei!

Forrige uke var jeg på et spennende og inspirerende foredrag holdt av Therese Albrechtson. For de som ikke vet hvem hun er, så er hun en svensk kvinnelig gründer. Nå blir jeg lett inspirert av slike foredrag, men FOR en jente med futt i. I en alder av 29 år har hun startet 3 bedrifter og holdt utallige foredrag for tusenvis av mennesker. Hun startet sin første bedrift da hun var bare 19 år. For å komme dit hun er i dag har hun gått utradisjonelle veier, og ikke gitt opp selv om ingen hadde troa på henne. Se gjerne hennes nettside http://www.vagavinna.se

Selv om Therese generelt snakker om å starte egen bedrift, er det å ha tro på seg selv, tenke positivt, og det å tørre og satse ikke bare noe en har bruk for når man starter for seg selv. Dette er noe en hver av oss kan bruke generelt i jobbhverdagen, da spesielt som markedsfører.

«Går jag samma väg som alla andra får jag samma resultat som alla andra»

Therese hadde et utsagn som satte seg spesielt hos meg, «Går jag samma väg som alla andra får jag samma resultat som alla andra». Det er ofte slik at vi er litt redde for det nye, og vi fortsetter gjerne med det gamle og trygge, som vi vet at «fungerer». Har du noen gang hørt «det er slik vi alltid har gjort det» eller «alle andre gjør det slik»? I mange tilfeller kan det være positivt å «kopiere» det som fungerer, både fra seg selv eller fra andre. MEN, dersom man virkelig vil lykkes, og bli bedre enn alle andre,  ja da må man tørre å skille seg ut, prøve seg frem og gå sine egne veier. I dette ligger det at man også må tørre å mislykkes. Vi er mennesker, alle gjør feil. Noen ganger lykkes man, andre ganger kanskje ikke. Da kan man ta med seg erfaringen videre.

Tørr å være litt crazy, gå egne veier, og slutt å begrense deg selv. Det sitter i hodet. Ved å tenke positivt og prøve å være kreativ kan man snu motgang til medgang. Kreativitet kan læres og handler også mye om erfaringer. Therese hadde ikke penger til sin første bedrift, og få var villige til å hjelpe da hun hadde sjekket ut de vanlige støttetiltakene. Til slutt maste hun på en journalist helt til de publiserte en artikkel om henne. Den sa noe slikt som «Finnes det noen snille mannfolk der ute? Therese trenger penger!» Fantastisk at hun turte. Hennes kreativitet og pågangsmot, førte tilslutt til at hun fikk nok til å sette i gang, og på under et halvt år hadde hun betalt tilbake alt hun lånte.

Positiv tankegang

Skal man trekke dette inn i webmarkedsføringens verden, må man tørre å teste ut sine ideer, og gå andre veier enn alle andre. Nettet har blitt så stort, og det er blitt vanskelig å skille seg ut, men det betyr ikke at det er umulig å lykkes. Fordelen med nettet er at man har fått gode analyseverktøyer slik at man umiddelbart kan se resultater og man finner raskt ut hva som fungerer og ikke. Prøv å tenke litt utenfor boksen innimellom, for å se om det kan gi deg resultater. Still inn hjernen på positivt modus slik at innstillingen din blir «tenk om jeg lykkes» og ikke «tenk om jeg mislykkes». Om man skulle mislykkes så har man hvertfall prøvd, og alle feiler innimellom. Det er normalt. Ikke heng deg opp i det, men ta med erfaringen og test videre.

Det var vel årets visdomsord, fra Therese til meg, også til dere. Jeg måtte dele dette da jeg selv synes hun var utrolig inspirerende, og hun har så utrolig rett. Jeg har ingen plan om å bli leder den dag i dag, eller starte eget firma,  men alle arbeidsplasser vil tjene på å ha personer som mestrer den tankegangen som Therese formidler. Og da er det viktig for meg å si at man skal ha tro på seg selv, men man skal jo ikke glemme å være ydmyk. Skulle dere komme over et foredrag med Therese Albrechtson, er det altså bare å hive seg rundt. Det er absolutt verdt å få med seg.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.